Partikuliere woningen en apartementsgebouwen

Bij het renoveren van Uw gevel streven wij ernaar de hoogste kwaliteit te bereiken. Om U een juist advies te kunnen geven, wordt de situatie eerst ter plaatse bekeken. Met deze aanpak worden niet alleen de gevolgen maar ook de oorzaken aangepakt, zodat U langer plezier heeft van Uw investering.

Het reinigen van de gevel wordt uitgevoerd door onze gespecialiseerde mensen die gebruik maken van het modernste materiaal en producten.

Vooraf wordt bekeken welke reinigingsmethode moet worden toegepast, zoals bv. Hogedrukreiniging, chemische reiniging of het stofarm nevelstralen van de gevel onder lage druk.

Het kiezen van de juiste aanpak wordt bepaald op basis van grondige vakkennis, kennis van machines, materiaal en het te behandelen oppervlak.Bovendien spelen in toenemende maten milieuaspecten mee.

Tal van methodes om een gevel te renoveren kan U hieronder terug vinden.

1: Stoomreinigen. Deze techniek bestaat er om door middel van een hogegedrukreiniger of stoomreiniger stoom te generen die dan via een speciale spuitkop de stoom op het geveloppervlak spuit. Testen in het bijzijn van Dienst Monumenten en Landschappen hebben uitgewezen dat deze techniek in de meeste gevallen weinig of geen resultaat heeft. Tevens bestaat het gevaar dat er stukjes van het geveloppervlak kunnen loskomen door het plotse temperatuurverschil.

2: Chemisch reinigen. Het product wordt aangebracht met de borstel of verneveld na een inwerktijd, naargelang het product en het te reinigen oppervlak wordt alles met een hogedrukreiniger ( 80bar/90 bar ) afgespoeld met voldoende water. Deze methode wordt enkel nog gebruikt als er geen andere mogelijkheid tot reinigen bestaat. ( bv: geglazuurde stenen ) Ook wordt het steeds moeilijker om het afvalwater en reinigingsvuil af te voeren.

3: Lage druk nevelstralen. De nevelstraalmachine is een compact apparaat, welke, en dat geldt ook voor de Monumentenzorg, tegemoet komt aan alle eisen. Deze machine onderscheidt zich vooral in zijn vriendelijkheid voor de ondergrond en milieu. Met deze speciale techniek kunnen verflagen, coatings, vervuilingen, waarbij de ondergrond gespaard wordt, verwijderd worden. Daarbij is van belang dat de te verwijderen laag minder sterk is dan de ondergrond.

4: Rotatiestralen. ( Torbo natstraalsysteem ) Het rotatiestralen heeft een schurend effect en resulteert meestal in een “ schildpad” resultaat daar het roteren word bekomen, door het onder lage druk onder een bepaalde hoek inspuiten van water. Bij dit systeem wordt er water en ertsvrij quartszand gemend in een hoge druk ketel en beide worden onder lage druk op de gevel gespoten, zo schilt men als het ware de gevel en haalt men een filterdun laagje vuil van de steen af. Hierbij blijven de verschillende eigenschappen van de steen bewaard.

5: Kaleien van de gevel. Minerale gevelbekleding op basis van luchtkalk bestemd om gekleurde afwerkingen te realiseren. Om een afwerking met oud uitzicht te verkrijgen word de aangebrachte kalk opgekamd. De aangebrachte kalk wordt geschilderd met minerale verf, hier kan U kiezen in 20 verschillende kleuren.

 

 

Voor de werken

Tijdens de werken

Na de werken

Andere werken ...

Kaleien