Logo Vandermeulen

MAAK UW GEVEL WEER WAARDEVOL

Met respect voor het authentiek karakter

En met oog voor het kleinste detail. Uw gevel is het ‘visitekaartje’ van uw woning. Na verloop van tijd verschijnen er evenwel barsten, scheuren, ongewilde mosgroei, viezigheid … Laat die zo snel mogelijk aanpakken om flinke kosten te vermijden.

Als uw huis bovendien een authentieke woning is, dan heeft uw gevel vaak een extra waarde. Het gebruikte materiaal, het metselwerk, het patina (de zichtbare sporen van de tijd), de textuur, het voegwerk … al deze onderdelen bepalen samen hoe uw gevel er uit ziet. Daarom restaureren we met des te meer zorg zo’n gevel om die zo goed mogelijk te conserveren.

Wij beheersen volgende methoden van kleine en grote gevelrenovatie en -restauratie:

  • Kaleien

Om een afwerking met oud uitzicht te verkrijgen, passen we het kaleien toe. Eerst brengen we luchtkalk aan en schilderen we vervolgens met minerale verf. Daarbij hebt u de keuze uit 20 verschillende kleuren. Lees hier meer over onze aanpak voor kaleien.

  • Cementeren

Een gevel cementeren is een eenvoudige en goedkope manier van renoveren. Het wordt vooral gebruikt om kleurverschillen of oneffenheden weg te werken door een dunne laag zandcement op de gevel aan te brengen.

  • Stenen vervangen

Kapotte stenen of stukken eruit? We kappen die op een professionele manier uit en vervangen die door nieuwe bakstenen die eenzelfde uitzicht hebben. Als die niet meer in de handel verkrijgbaar zijn, halen we die uit recuperatiebedrijven.

  • Dorpel/Latei vervangen

Een dorpel onder het raam, loopt vaak schuin af en voorkomt dat water in de gevel kan lopen. Vandaar het belang om die te vervangen als die schade heeft opgelopen. Dat geldt ook voor de latei, een balk van beton, steen, hout of staal die boven een kozijn geplaatst is en die het gewicht van de muur opvangt en afdraagt.

  • Voegwerk

Beschadigd of verweerd voegwerk? We vervangen of herstellen het volledige voegwerk.

  • Pleisterlagen

Vaak zijn deze pleisterlagen om esthetische redenen aangebracht. Als de bepleistering van een gevel niet hersteld kan worden, dan kan die pleisterlaag worden vervangen. In het belang van de vochthuishouding in de muur dient de pleister dampdoorlatend te zijn. Ook de verf waarmee de pleisterlaag eventueel beschilderd wordt moet kunnen ‘ademen’.


Uw restauratie of renovatie wordt, indien gewenst, ook uitgevoerd conform de richtlijnen van de dienst erfgoed.
Blauwe gevelsteen plaatsen? Ook dat is een klus voor Vandermeulen.

Voorbeeld van gevelrenovatie door Vandermeulen:

Project in Mechelen

gevelrenovatie vandermeulen voor
gevelrenovatie vandermeulen na

Voorbeeld van gevelrestauratie door Vandermeulen:

Project in Mechelen

gevelrestauratie vandermeulen voor
gevelrestauratie vandermeulen na

Verdient uw gevel ook een opfrisbeurt of een (volledige) restauratie?

Of bel 016/82.40.90 (tijdens kantooruren)

Wij kunnen uw gevel ook reinigen of schilderen.